1. TARAFLAR:
SATICI:
Adı – Soyadı :
Adresi : /
Telefon :
E-posta :
ALICI (TÜKETİCİ):
Adı – Soyadı :
Adresi :
Telefon :
E-posta :
SATIN ALINAN ÜRÜN:
Ürünün Adı :
Adedi :
Teslimat Adresi :
Teslim Edilecek Kişi :
Fatura Adresi :
Kargo Ücreti : Nakliyeye ilişkin kargo ve gönderim masrafları Alıcı’ya aittir. Bu bedel önceden net olarak hesaplanmamaktadır.
Toplam Sipariş Tutarı (KDV Dahil) :
Ödeme Şekli : Kredi kartı
2. SÖZLEŞMENİN KONUSU
2.1. İşbu Sözleşme, 07.11.2013 tarihli ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 48. ve 84. maddeleri uyarınca hazırlanmış olan 27.11.2014 tarihli ve 29188 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak 27.02.2015 tarihinde yürürlüğe giren Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak düzenlenmiştir.
2.2. İşbu Sözleşmenin tarafları olan Satıcı ve Alıcı, işbu Sözleşmeyle birlikte Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden kaynaklanan yükümlülük ve sorumluluklarını bildiklerini ve anladıklarını kabul ve beyan ederler.
2.3.
İşbu Ön Bilgilendirme Formu, Mesafeli Satış Sözleşmesi’nin eki ve ayrılmaz bir parçasıdır.
3. GEÇERLİLİK VE SÜRESİ
3.1. İşbu formda yer alan ürün ya da hizmete ilişkin olarak Alıcı’ya sunulan tüm bilgiler ve vaatler Alıcı tarafından satın alınan ürünlerin teslimine kadar geçerli olup bu hizmetten sonra Satıcı tarafından işbu formda verilen bilgi ve vaatlerle bağlı kalınmadığı ihtar olunur.
3.2.
İşbu ön bilgilendirme formu, elektronik ortamda Alıcı tarafından okunarak kabul edildikten sonra mesafeli satış sözleşmesi kurulması aşamasına geçilecektir.
4. CAYMA HAKKI
4.1. Alıcı; malı teslim aldığı tarihten itibaren on dört gün içinde yürürlükteki mevzuatın izin verdiği ölçüde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek Sözleşme’den cayma hakkına sahiptir. Tüketicinin cayma bildiriminin Satıcı’ya ulaştığı tarihten itibaren 10 (on) gün içinde ürün bedeli Alıcı’ya iade edilir. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar Satıcı’ya aittir.
4.2. Satıcı, tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı teslim aldığı veya Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren on dört gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek Sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin Satıcı’ya ulaşması tarihinden itibaren ürünü geri almayı ve ürün bedelini Alıcı’ya ya da Varlab Yazılım’ye iade etmeyi taahhüt etmektedir.
4.3. Taraflar, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği m. 15/1 uyarınca cayma hakkının aşağıdaki hallerde kullanamayacağını kabul etmiştir:
4.3.1. Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı kontrolünde olmayan mal veya hizmetler,
4.3.2. Tüketicinin istekleri, talepleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallar,
4.3.3. Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek mallar,
4.3.4. Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanlar,
4.3.5. Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallar,
4.3.6. Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemeleri,
4.3.7. Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınlar,
4.3.8. Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin hizmetler,
4.3.9. Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayri maddi mallar,
4.3.10.
Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetler.
5. YETKİLİ MAHKEME
5.1. İşbu Sözleşmenin uygulanmasında ve çıkabilecek ihtilaflarda; her yıl Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilan edilen değere kadar Alıcı veya Satıcı’nın yerleşim yerindeki Tüketici Hakem Heyetleri, söz konusu değerin üzerindeki ihtilaflarda ise Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.
5.2. İşbu Sözleşme elektronik ortamda Alıcı tarafından okunmuş, kabul edilmiş ve teyit edilmiştir. İşbu Sözleşmede düzenlenmemiş hususlarda 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve sair ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.
5.3.
İşbu Sözleşme Alıcı’nın elektronik onayı tarihinde düzenlenmiş ve elektronik olarak Alıcı tarafından onaylandığı tarihte yürürlüğe girmiştir.
1. TARAFLAR:
SATICI:
Adı – Soyadı :
Adresi : /
Telefon :
E-posta :
ALICI (TÜKETİCİ):
Adı – Soyadı :
Adresi :
Telefon :
E-posta :
SATIN ALINAN ÜRÜN:
Ürünün Adı :
Adedi :
Teslimat Adresi :
Teslim Edilecek Kişi :
Fatura Adresi :
Kargo Ücreti : Nakliyeye ilişkin kargo ve gönderim masrafları Alıcı’ya aittir. Bu bedel önceden net olarak hesaplanmamaktadır.
Toplam Sipariş Tutarı (KDV Dahil) :
Ödeme Şekli : Kredi kartı
2. SÖZLEŞMENİN KONUSU
2.1. İşbu Sözleşme, 07.11.2013 tarihli ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 48. ve 84. maddeleri uyarınca hazırlanmış olan 27.11.2014 tarihli ve 29188 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak 27.02.2015 tarihinde yürürlüğe giren Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak düzenlenmiştir.
2.2.
İşbu Sözleşmenin tarafları olan Satıcı ve Alıcı, işbu Sözleşmeyle birlikte Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden
kaynaklanan yükümlülük ve sorumluluklarını bildiklerini ve anladıklarını kabul ve beyan ederler.
3. GENEL HÜKÜMLER
3.1. İşbu Sözleşme tarafları Alıcı ile Satıcıdır. İşbu Sözleşmenin yerine getirilmesi ile ilgili tüm yükümlülük ve sorumluluklar Sözleşmenin taraflarına aittir. İşbu sözleşme Alıcı tarafından elektronik olarak onaylandığı tarihte yürürlüğe girer.
3.2. Alıcı, 1. maddede belirtilen Sözleşme konusu ürünün özellikleri ve satışa ilişkin koşulları ile ilgili tüm bilgileri okuyup anladığını bu ürünün satın alınması için elektronik ortamda satın almaya ilişkin gerekli onayı verdiğini kabul ve beyan eder.
3.3. Satıcı, Sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, listelendiği şekle niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile birlikte teslim edilmesinden sorumludur. Bu kapsamda Alıcı, Varlab Yazılım’nin ürüne ve ürünün gönderilmesine ilişkin herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını, bu durumun ürünün Satıcı tarafından anlaşmalı kargo şirketleri vasıtası ile gönderilmesi durumunda da değişmeyeceğini kabul eder.
3.4. Sözleşme konusu ürün, Alıcı’dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden Satıcı sorumlu tutulamaz.
3.5. Teslimat kargo şirketi aracılığı ile Alıcı’nın 1. maddede belirtilen ve Alıcı’nın internet sitesine/uygulamaya verdiği teslimat adresine gerçekleştirilecektir. Kargoyla teslim anında Alıcı’nın adresinde bulunmaması durumunda dahi Satıcı edimini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiş olarak kabul edilecektir.
3.6. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında Alıcı veya üçüncü kişilerce iptal edilir ise, Satıcı ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.
3.7. Alıcı’nın 3.6. maddede belirtilen durumda ürünü geç teslim almasından kaynaklanan ya da ürünün kargo şirketinde beklemiş olması ve/veya kargonun Satıcı’ya iade edilmesinden dolayı oluşan giderler, masraflar ve sair zararlar da Alıcı’ya aittir.
3.8. Kargo ücretinin internet sitesinde / uygulamada bulunan ürün tanıtım sayfasında ücretsiz gösterildiği ve buna göre işbu Sözleşmede de “0,00 TL” olduğu durumlar haricinde; kargo fiyatı sipariş toplam tutarına eklenmekte ve Alıcı tarafından ödenmektedir. Kargo bedeli, ürün bedeline dâhil değildir.
3.9. Satıcı mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar nedeni ile Sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu Alıcı’ya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde Alıcı siparişin iptal edilmesini, Sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. Alıcı’nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği tutar 10 (on) gün içinde kendisine nakden ve defaten ödenir.
3.10. Sözleşme konusu ürünlerin stokta bulunmadığı hallerde Satıcı’nın Alıcı’yı durumdan haberdar etmesi ve Alıcı’nın ödemiş olduğu toplam bedelin ve onu borç altına sokan her türlü belgenin en geç 10 (on) gün içinde Alıcı’ya iade edilmesi şartıyla Satıcı’nın Sözleşme konusu ürünleri teslim etmeme hakkı bulunmaktadır.
3.11. Ürünün tesliminden sonra Alıcı’ya ait kredi kartının Alıcı’nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşun ürün bedelini Satıcı’ya ödememesi halinde, Alıcının kendisine teslim edilmiş olması halinde ürünü 3 (üç) gün içinde Satıcı’ya göndermesi zorunludur. Bu takdirde nakliye giderleri Alıcı’ya aittir.
3.12. 18 yaşından küçük kişiler satışa sunulan Satıcı ürünlerini, çocuklara yönelik ürünlerin satışa sunulması durumunda dahi, satın alamaz.
3.13. Alıcı, vadeli satışların sadece bankalara ait kredi kartları ile yapılması nedeniyle; ilgili faiz oranlarını ve temerrüt faizi ile ilgili bilgileri bankasından ayrıca teyit etmesi gerektiğini bildiğini kabul eder.
3.14. Alıcı, yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri gereğince masraf, ücret, faiz ve temerrüt faizi ile ilgili hükümlerin banka ve Alıcı arasındaki kredi kartı sözleşmesi kapsamında uygulanacağını, Varlab Yazılım ve Satıcı’nın bu konuda herhangi bir yükümlülüğü bulunmadığını kabul, beyan ve taahhüt eder.
3.15. Alıcı’nın cayma hakkını kullandığı durumlarda ya da siparişe konu olan ürünün çeşitli sebeplerle tedarik edilememesi veya Tüketici Hakem Heyeti kararları ile tüketiciye bedel iadesine karar verilen durumlarda alışveriş kredi kartı ile ve taksitli olarak yapılmışsa; kredi kartına iade prosedürü aşağıdaki gibi olacaktır:
3.15.1. Ürünlerin fiyatları, katma değer vergisi ilave edilmiş Türk Lirası cinsinden sitede yer almaktadır. Alıcı kredi kartı ile alışveriş yapabilir. Kredi kartı ile verilen siparişler verildikleri an işleme alınamayacak olup kredi kartından işbu Sözleşme uyarınca Alıcı tarafından ödenmesi gerekli meblağın blokesinin yapıldığının Varlab Yazılım tarafından Satıcı’ya bildirilmesini takiben söz konusu sipariş işleme alınacaktır. Ürün sevkiyat masrafı olan kargo ücreti ürün bedeline dahil değildir. Kargo bedeli, ürün/ürünler meblağına göre Satıcılar tarafından belirlenmektedir.
3.15.2. Kredi kartı ile alınmış ürünlerin iadesi durumunda Satıcı, Alıcı’ya nakit para ile ödeme yapamaz. Satıcı bir iade söz konusu olduğunda ilgili tutarı bankaya nakden veya mahsuben ödemekle yükümlü olduğundan prosedür gereğince Alıcı’ya nakit olarak ödeme yapmayacaktır. Kredi kartına iadelerde ise, Satıcı’nın, bankaya bedeli tek seferde ödemesinden sonra banka tarafından karta iade gerçekleştirilecektir.
3.16. 385 sayılı Vergi Usul Kanunu genel tebliği uyarınca iade işlemlerinin yapılabilmesi için faturadaki ilgili iade bölümlerin eksiksiz olarak doldurulması ve imzalandıktan sonra Satıcı’ya ürün ile birlikte geri gönderilmesi gerekmektedir. Alıcı tüm bu prosedürü kabul ettiğini beyan, kabul ve taahhüt eder.
3.17.
Alıcı ve Satıcı, işbu Sözleşme’de belirtilen kendilerine ait bilgilerin internet sitesine / uygulamaya girdikleri bilgiler olduğunu, bu bilgileri herhangi bir sebeple yanlış veya eksik girmeleri halinde dahi bu Sözleşme’nin kendileri tarafından sağlanan bilgilerle geçerli olacağını, internet sitesinin/uygulamanın Alıcı ve Satıcı tarafından verilen bilgilerin doğruluğunu ve geçerliliğini kontrol etme yükümlülüğü bulunmadığını ve ayrıca, Alıcı’nın ve Satıcı’nın işbu Sözleşme’nin ifa edilebilmesi için birbirlerine ve/veya Varlab Yazılım’ye aktardıkları kişisel verileri ile sair bilgilerinin, Sözleşme’nin ifası kapsamıyla sınırlı olmak üzere ve Sözleşme konusu ürünün gönderilebilmesi için posta hizmet sağlayıcılara aktarılacağını kabul, beyan ve taahhüt ederler.
4. CAYMA HAKKI
4.1. Alıcı; malı teslim aldığı tarihten itibaren on dört gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek Sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Tüketicinin cayma bildiriminin Satıcı’ya ulaştığı tarihten itibaren 10 (on) gün içinde ürün bedeli Alıcı’ya iade edilir. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar Satıcı’ya aittir.
4.2. Satıcı, tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı teslim aldığı veya Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren on dört gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek Sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin Satıcı’ya ulaşması tarihinden itibaren ürünü geri almayı ve ürün bedelini Alıcı’ya ya da Varlab Yazılım’ye iade etmeyi taahhüt etmektedir.
4.3. Taraflar, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği m. 15/1 uyarınca cayma hakkının aşağıdaki hallerde kullanamayacağını kabul etmiştir:
4.3.1. Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı kontrolünde olmayan mal veya hizmetler,
4.3.2. Tüketicinin istekleri, talepleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallar,
4.3.3. Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek mallar,
4.3.4. Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanlar,
4.3.5. Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallar,
4.3.6. Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemeleri,
4.3.7. Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınlar,
4.3.8. Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin hizmetler,
4.3.9. Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayri maddi mallar,
4.3.10. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetler.
4.4. Tek orijinal olarak üretilen ürün veya eserlerin tamamı 4.3. maddesinde anılan nedenlerle haklarında 4.1. maddesinde belirtilen cayma hakkı kullanılamayacak mallardandır. Bu tür mallar, 4.1. maddesinde ifade edilen cayma hakkının istisnasıdır. 4.1. maddesinde belirtilen cayma hakkının orijinal olarak üretilen sanat eserleri için değil ve fakat sayılı baskı olarak çoğaltılmış eserler için kullanılabilmesi mümkündür.
4.5.
Alıcı, çevrimiçi hediye kuponu, kodu, belgesi vb. şekildeki elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler ve de kendisine anında teslim edilen gayri maddi
mallarda cayma hakkını kullanamaz.
5. TEMERRÜT HÜKÜMLERİ
Tarafların işbu Sözleşmeden kaynaklarından edimlerini yerine getirmemesi durumunda Türk Borçlar Kanunu’nun 117 ve devamı maddelerinde yer alan borçlunun
temerrüdüne ilişkin hükümler uygulanacaktır. Temerrüt durumlarında, herhangi bir tarafın edimlerini süresi içinde haklı bir sebebi olmaksızın yerine
getirmemesi durumunda diğer taraf söz konusu edimin yerine getirilmesi için edimini yerine getirmeyen tarafa yedi günlük süre verecektir. Bu süre zarfında
da yerine getirilmemesi durumunda edimini yerine getirmeyen taraftan edimin ifasını talep etmek suretiyle malın teslimini ve/veya sözleşmenin feshini ve
bedelin iadesini talep etme hakkı doğacaktır.
6. MÜCBİR HALLER
6.1. Sözleşmenin imzalandığı tarihte var olmayan ve ön görülmeyen, tarafların kontrolleri dışında gelişen, ortaya çıkmasıyla taraflardan birinin ya da her ikisinin de sözleşme ile yüklendikleri borç ve sorumluluklarını kısmen ya da tamamen yerine getirmelerini ya da bunları zamanında yerine getirmelerini imkansızlaştıran haller, mücbir sebep (doğal afet, savaş, terör, ayaklanma, mevzuat hükümleri, el koyma veya grev, lokavt, üretim ve iletişim tesislerinde önemli mahiyette arıza vb.) olarak kabul edilecektir.
6.2.
Mücbir sebep hallerinde işbu Sözleşmenin 3.9. maddesi geçerlidir.
7. YETKİLİ MAHKEME
7.1. İşbu Sözleşmenin uygulanmasında ve çıkabilecek ihtilaflarda; her yıl Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilan edilen değere kadar Alıcı veya Satıcı’nın yerleşim yerindeki Tüketici Hakem Heyetleri, söz konusu değerin üzerindeki ihtilaflarda ise Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.
7.2. İşbu Sözleşme elektronik ortamda taraflarca okunmuş, kabul edilmiş ve teyit edilmiştir. İşbu Sözleşmede düzenlenmemiş hususlarda 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve sair ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.
İşbu Sözleşme (Alıcı’nın elektronik onayı) tarihinde düzenlenmiştir.
1. Varlab Yazılım (“Tezggah” veya “Şirket”), Satıcılara kendi internet sitelerinden, sosyal medya hesapları ve blogları üzerinden satışa sundukları ürünlerin alıcılar tarafından satın alınmasına platform sağlayan bir elektronik ticaret çözümü olarak hizmet vermektedir.
2. Tezggah, Kullanıcıların (“Satıcılar ve Alıcılar”) gizliliği korumak ve kullanılmakta bulunan teknolojik altyapıdan en üst seviyede yararlanmalarını sağlayabilmek amacıyla kişisel bilgi ve veri güvenliği hususunda gizlilik ilkeleri benimsemiştir. Bu gizlilik ilkeleri, www.Tezggah.com alan adlı internet sitesi (“İnternet Sitesi”) vasıtası ile kişisel verilerle sınırlı olmamak üzere veri toplanması ve/veya verilerin kullanımı konusunda uygulanmak üzere belirlenmiştir. Hizmetlerimizin hızlı, kolay ve güvenilir şekilde sunulması maksadıyla Tezggah’e Kullanıcılar tarafından sağlanan kişisel verilerin işlenmesi ve üçüncü kişilere aktarılması gereklidir. Bu kapsamda, Tezggah ile paylaşılan kişisel veriler, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”), 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, Türk Ceza Kanunu ve ilgili mevzuatta yer alan hükümlere uygun şekilde işlenmektedir.
3.
Tezggah’in sunduğu Hizmetler kapsamında kişisel veriler Anayasa’nın 20. maddesine ve KVKK’nın 4. maddesine uygun olarak;
- Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun,
- Doğru ve güncel olarak,
- Belirli, açık ve meşru amaçlar güderek,
- İşleme amaçlarıyla bağlantılı,
- Sınırlı ve ölçülü bir biçimde,
Kanunlarda öngörülen veya kişisel veri işleme amacının gerektirdiği süre kadar muhafaza etmek suretiyle, KVKK’nın 5. ve 6. maddesinde belirtilen şartlardan bir veya birkaçına dayanarak işlenmekte ve aktarılmaktadır.
4. Kişisel veriler, Tezggah tarafından verilen hizmetlerin amaçlarıyla orantılı olarak, Tezggah’in faaliyetlerini sürdürmesi, daha iyi hizmet vermesini sağlamak, verdiği hizmetin kalitesini ölçmek ve geliştirmek, müşterilerimizin ve çalışanlarımızın tercih ve ihtiyaçlarını tespit etmek, iş başvurularını işleme almak ve değerlendirmek, Şirketimiz ile iş ilişkisi kurmuş kişilerle iletişimi sağlamak, yürürlükteki mevzuata uygun davranmak, elektronik posta ile bülten göndermek ve bildirimlerde bulunmak amaçlarıyla yürürlükteki mevzuata uygun şekilde açık rıza alınmak koşulu ile veya yürürlükteki mevzuat kapsamında açık rıza alınması gerekmemesi halinde açık rıza alınmaksızın işlenmektedir. Bu kapsamda Tezggah, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde Kullanıcılara ilişkin kişisel bilgileri kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.
5. Kullanıcılar, Tezggah’e üye olurken ad, soyadı, açık adres, telefon numarası, elektronik posta adresi ve benzeri kişisel bilgiler ile tercihleri doğrultusunda verdikleri banka ve ödeme bilgileri Şirket ile paylaşmaktadır. Şirket, Kullanıcılar tarafından verilen bu bilgileri sözleşme ilişkisi boyunca başkaca bir onaya gerek olmaksızın ve hesabın kapatılmasını takiben 10 (on) yıldan uzun süreli olmamak üzere Tezggah’i kullanma amaçlarınıza uygun olarak işleyebilir ve/veya kullanabilmektedir. Kullanıcılar tarafından verilen kişisel bilgiler kural olarak gizli bilgidir ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca kişisel veri olarak kabul edilmektedir. Bu bilgiler Şirket tarafından gizli tutulur ve aksi ayrıca ve açıkça belirtilmedikçe Şirket tarafından üçüncü kişilere açıklanmaz ve üçüncü kişilerle paylaşılmaz.
6. Satıcılar ve Alıcılar kendileriyle ilgili bazı kişisel bilgileri (ad, soyadı, kurum bilgileri, telefon, posta adresi ve/veya e-posta adresi ve benzeri) Tezggah üzerindeki çeşitli alanların doldurulması suretiyle Şirket’e iletirler. Şirket, Kullanım Koşulları ve Üyelik Sözleşmesi ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında da talep edilen bu bilgileri Şirket veya işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından kişisel bilgiler anonim tutulmak suretiyle kullanabilir. Bu kapsamda Şirket, Kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü bilgi ve veriyi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na ve yürürlükteki ikincil mevzuata uygun olarak anonim hale getirmek sureti ile Kullanıcılar’ın kişisel bilgilerini, başkaca verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir şekil ve surette kimliği belirlenebilir bir gerçek kişi ile ilişkilendirilemeyecek şekilde muhafaza edebilir ve bu kapsamda anonimleştirilmiş verileri istatistiki değerlendirmeler, pazar araştırmaları ve benzeri amaçlarla dilediği şekilde kullanabilir.
7. Kullanıcılar tarafından sağlanan kişisel bilgiler, Satıcılar ve Alıcılar’la herhangi bir sebeple iletişime geçmek amacıyla da kullanılabilir. Bu kapsamda, Satıcılar ve Alıcılar Şirket’in talep ettiği bilgileri vererek Şirket’in bu bilgileri kendileri ile iletişime geçmek amacıyla kullanabileceğini kabul ve beyan ederler.
8. Satıcılar ve Alıcılar tarafından sağlanan bilgiler veya Tezggah üzerinden yapılan işlemlerle ilgili bilgiler; Şirket ve işbirliği içinde olduğu kurum ya da kişiler tarafından, Kullanım Koşulları ve Üyelik Sözleşmesi ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında da, Kullanıcının kimliği açığa vurulmadan, anonimleştirilmek sureti ile çeşitli istatistiki değerlendirmeler, pazar araştırmaları ve benzeri amaçlarla kullanılabilir.
9. Kullanıcılar’ın kişisel verileri, KVKK’da belirtilen kurallar ve işbu Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlar dahilinde, kural olarak, ilgili kişilerin açık rızası bulunmaksızın üçüncü kişilere aktarılmamaktadır. Bununla birlikte, kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda gerekli güvenlik önlemlerini de almak sureti ile kişisel veriler yurt içindeki ve yurt dışındaki üçüncü kişilere, iş ortaklarımıza, ifa yardımcılarımıza ve sunduğumuz hizmet ve faaliyet amacımız doğrultusunda ya da ilgili mevzuatın öngördüğü durumlarda düzenleyici denetleyici kurumlara ve de resmi mercilere aktarılabilecektir. Tezggah’in kullanımı kapsamında Kullanıcılar tarafından sağlanacak bilgiler KVKK’ya uygun olarak Şirket tarafından işlenecektir. Bu kapsamda Şirket, Kullanıcılar tarafından sağlanacak kişisel bilgileri, sözleşme ilişkisi içinde olduğu üçüncü kişiler dışında, kredi kartı hizmet sağlayıcı, ödeme hizmet sağlayıcı, internet servis sağlayıcı, mobil uygulama ve internet sitesi yazılım bakım ve destek hizmetleri sağlayan gerçek ve tüzel kişilerle paylaşabilir.
10. Tezggah, çevrimiçi servisleri, interaktif uygulamaları, e-posta mesajları ve reklamları, çerezleri ve diğer teknolojileri kullanabilir. Bu teknolojiler ile, Kullanıcılar tarafından Tezggah ile paylaşılan bilgiler ile kamuya açık bilgileri karşılaştırabilir; cihazın işletim sistemi, işletim sistemi dili, işlemci tipi, tarayıcı sürümü, cihazın lokasyonu, saat dilimi, IP adresi ve benzeri bilgileri tespit edebilir. Ayrıca, Şirket veya yetkilendireceği üçüncü kişiler, Satıcılar’ın ve Alıcılar’ın Internet Protokol (IP) adresini, sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve çıkabilecek teknik sorunların çözülebilmesi için gerekli olması halinde tespit edebilir ve bunları kullanabilir.
11. Şirket, Satıcılar’ın ve Alıcılar’ın Tezggah’i kullanımı hakkındaki bilgileri teknik bir iletişim dosyacığı (çerez) kullanarak elde edebilir. Çerez adı verilen dosyacıklar, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Çerez bir internet sitesi hakkında durum ve tercihleri saklayarak kullanımı kolaylaştırır. Çerezler, site ziyaretleri konusunda istatistiki bilgi elde etmeye ve Satıcılar ve Alıcılar için özel tasarlanmış reklam ve sair dinamik içerik üretilmesinde yardımcı olur. Kullanıcılar, istedikleri zaman tarayıcılarından bu çerezleri kaldırabilir ve reddedebilirler.
12. Tezggah, hizmetlerini işletmek ve geliştirmek için Kullanıcılar’ın kişisel bilgilerini toplar ve kullanır. Bu kullanımlar Kullanıcılar’a daha etkin Müşteri hizmeti sunma, aynı bilgileri tekrar tekrar girme gerekliliğini ortadan kaldırarak uygulama ve hizmetlerin kullanımını kolaylaştırma, uygulamamızı ve hizmetlerimizi geliştirme amacına yönelik araştırma ve çözümleme gerçekleştirme ve Kullanıcılar’ın ilgi ve tercihlerine uygun olarak özelleştirilmiş içerik görüntülemeyi içerebilir. Özel nitelikli kişisel veriler (din, mezhep, etnik köken, ırk vs.) Tezggah tarafından Kullanıcılar’ın açık rızaları bulunmaksızın talep edilmeyecek ve işlenmeyecektir.
13. Satıcı hesaplarına ilişkin şifreler, üçüncü kişilerle paylaşılmamalı ve üçüncü kişilerce tahmin edilemeyecek şekilde formüle edilmelidir. Satıcılar’ın şifre ve hesaplarına ilişkin diğer bilgileri üçüncü kişilerle paylaşması halinde hesap adına yapılan tüm işlemlerden Satıcı sorumlu olacaktır. Hesabın ve/veya şifrenin güvenliğine ilişkin herhangi bir güvenlik açığı teşkil eden durumun söz konusu olması halinde Satıcılar derhal Şirket ile bağlantıya geçmekle yükümlüdür.
14. Kullanıcılar’ın kişisel verileri yalnızca Tezggah’in faaliyet konusu kapsamında ve toplama amaçları doğrultusunda toplanacak, işlenme amaçlarının gerektirdiği süreler ve/veya yürürlükteki mevzuatta öngörülen süre boyunca saklanabilecek, KVKK’da belirtilen kuralları aşar şekilde işlenmeyecek ve işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, yürürlükteki diğer mevzuattan doğan saklama mecburiyeti bulunan haller saklı olmak üzere, resen veya ilgili kişi sıfatıyla Kullanıcılar’ın talebi üzerine silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecektir.
15. Belirli durumlarda Şirket, işbu Aydınlatma Metni ve Gizlilik Politikası’nda açıkça belirtilen durumların ve/veya kişilerin dışında Satıcılar’a ve/veya Alıcılar’a ilişkin bilgileri üçüncü kişilere açıklayabilir. Bu durumlar bu sayılanlarla sınırlı sayıda olmamak üzere; yürürlükteki mevzuat ile getirilen sorumluluklara uymak, Kullanım Koşulları ve Üyelik Sözleşmesi ile eklerinin gereklerini yerine getirmek ve yetkili otorite tarafından ilgili mevzuata göre yürütülen bir araştırma amacıyla kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesi için bilgi vermenin gerekli olduğu haller ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda sayılan diğer istisnai durumlardır.
16. Kullanıcılar, Tezggah’e Üye olmaları sebebiyle; kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini sorgulama, işlenmişse bu konuda bilgi talep etme, kişisel verilerini işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını, yurt içi veya yurtdışına aktarılıp aktarılmadığını sorgulama, kişisel verilerine ilişkin herhangi bir eksiklik veya yanlışlık bulunması halinde bu yanlışlığın giderilmesini isteme; kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu durumun kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini talep etme haklarını haizdir.
17.
Yürürlükteki mevzuattan doğan bu hakları kullanmak için, Kullanıcılar, bu yöndeki talebini KVKK’nın 13. maddesi doğrultusunda, Tezggah’in aşağıda belirtilen adresine; adı ve soyadı ve de imzası ile, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise T.C. kimlik numarası, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil ise uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası, tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, bildirime esas elektronik posta adresi ve telefon numarası ve de talep konusunu ve kimliğinizi tespite yarayan gerekli bilgi ve belgeleri eklemek sureti ile yazılı olarak başvuruda bulunabilirler. Başvurular Tezggah tarafından değerlendirilecek ve otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır.
KVKK’nın 11. maddesi kapsamındaki başvurular için:
- Veri Sorumlusu: Varlab Yazılım
- Adres: Çakmak Mh. Türkgücü Sk. No:11 D:14 Ümraniye / İstanbul